SolidWorks Basiscursus 2023-02-18T11:25:03+00:00

SOLIDWORKS Basiscursus

SOLIDWORKS wordt veel als 3D CAD-ontwerpprogramma gebruikt. Het wordt gezien als toekomstige standaard en dankt zijn succes aan de grote gebruiksmogelijkheden in combinatie met het prettige bedieningsgemak.

Na het volgen van deze 4-daagse cursus in samenwerking met de HAN_University of Applied Sciences bent u in staat geheel zelfstandig in 3D te modelleren en bijbehorende 2D tekeningen te maken. De praktijk wijst uit dat producten, ontworpen met SOLIDWORKS , naadloos aansluiten aan de machines van nu.

Doelstellingen van de cursus

  • Veel technici met een mbo-achtergrond gebruiken SOLIDWORKS om te engineeren.
  • Deelnemers met een hbo-achtergrond ontwerpen er veelal nieuwe constructies en producten mee.
  • Universitaire technici gebruiken dit programma voor de opbouw van nieuwe modellen voor analyse.

Het gebruik van SOLIDWORKS is universeel en gemakkelijk aan te leren, waardoor ook ieder ander 3D-pakket begrepen wordt. U bent na deze training van vier dagen in staat om geheel zelfstandig 3D te modelleren en 2D productietekeningen te maken. Alle oefeningen zijn bestaande producten, die met een (CNC) draai of freesbank zijn gemaakt.

De cursus is als volgt opgebouwd:
Dag 1 & 2: Part modeling & Drawings: o.a. Extrude/Extruded-Cut; SW Simulation; Revolved/Revolved-Cut
Dag 3: Part, assembly modeling en Drawings: o.a. Designs tables, configuraties en samenstellingen
Dag 4: Error oefeningen, SheetMetal, Assembly, Incontext modelleren

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor technische ontwerpers en constructeurs in de werktuigbouw, de automotive branche, productontwikkelaars meubeldesigners en docenten. Ook is de cursus bedoeld voor bedrijven die zich oriënteren en de overstap overwegen van een 2D-tekenpakket naar een 3D-ontwerppakket en meer inzicht willen hebben. Verder is de cursus bestemd voor technische ontwerpers en engineers die hun kennis en vaardigheden willen updaten en uitbreiden.

U kunt aan deze hbo cursus deelnemen met een achtergrond op mbo-, hbo of universitair niveau.
Iedere cursist kan thuis verder werken op zijn/haar eigen PC met meegeleverde SOLIDWORKS Educational software om te oefenen.
Deze software mag alleen voor niet commerciële oefendoeleinden gebruikt worden en is meestal ±1 jaar geldig.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal is een Nederlandstalige syllabus in kleur van ± 300 bladzijden met veel praktische oefeningen die stap voor stap beschreven worden.
Er is een snelle referentiekaart om alle commando’s met Nederlandse uitleg bij de hand te hebben.

Certificaat

Elke deelnemer ontvangt een bewijs van deelname van de HAN bij voldoende presentie.
Het is mogelijk om een officieel erkent HBO certificaat van de HAN te behalen door een verslag met alle oefeningen en eindopdracht uit de manual in te leveren.
Om het HBO certificaat te kunnen behalen kan de cursist thuis verder werken op zijn/haar eigen PC met meegeleverde SOLIDWORKS Educational software om het verslag in orde te maken. Deze software mag alleen voor oefendoeleinden gebruikt worden en is meestal ±1 jaar geldig.
Als dit voldoende is ontvangt de deelneme(ste)r een HBO certificaat met eindcijfer en studiebelasting.
De meerprijs is: €250,- BTW vrij.

Kosten

De kosten van deze 4 daagse basis cursus bedraagt: €1495,- per persoon BTW vrij

Cursus data:

De aankomende SOLIDWORKS basis cursus wordt gehouden op:
Maandag 20, 27 februari en 6, 13 Maart 2023

Afhankelijk van de Corona situatie 2 opties: Cursus ruimte AT-Designs of Online.
In deze Corona tijd hebben we een aantal keren zeer succesvol een Online cursus gegeven en de cursist ervaart dit als zeer plezier. In eerste instantie was de houding: liever op locatie dan Online, maar na afloop was de Online cursus zelf effectiever te volgen dan een op locatie cursus (zonder risico). Dit komt doordat de cursusleider bij een Online cursus direct mee kan kijken op het scherm van de cursist en via Teams de oefeningen in stappen geheel voordoet.
Het advies aan de cursist is om 2 scherm te gebruiken. 1) om het voorbeeld via Teams te volgen en 2) het scherm waarop de cursist met SOLIDWORKS de oefeningen uitwerkt. Bij vragen kan de cursus leider het zowel via Teams voordoen, maar ook op de PC van de cursist. De manuals worden vooraf opgestuurd per post.

Direct aanmelden cursus